رهیافت "فرهنگ استراتژیک" عبارت است از وجوه پایهای، مشترک و مبتنیبر هویت جمعی در قلمرو ملی و منطقهای؛ که در چارچوب شاکلهی امنیت فرهنگی مرتبط با امنیت ملی، بتوان الگویی جدید و بدیل را صورتبندی نمود و به اعتبار آن، برای پیشگیری از وقوع منازعات داخلی و تحکیم و تقویت روابط جمعی ملی و منطقهای بتوان راهحلی کارآمد و پایدار ارایه کرد. ضرورت طرح این رهیافت، با پیچیدهترشدن شرایط و اوضاع کشور و منطقه رابطهای مستقیم دارد و بر این امر دلالت میکند که رهیافتهای سختافزاری (نظامی) و سیاسی، به رغم لازم بودنشان، برای حل بسیاری از مسایل و گسترش امنیت و رفاه در جوامع، از کارآیی و کفایت لازم برخوردار نیستند. این مقاله در راستای تعمیق و تکمیل الگوی پایهی پیشرفت، بهویژه ارایهی الگویی برای پیشنویس سند تدابیر (نظامسازی) تنظیم و تدوین شده است. از اینرو، با مفروض قراردادن پایهی "ایمانی" برای امنیت، ضمن اتخاذ رهیافت فرهنگی استراتژیکی، امنیت فرهنگی را با توجه به رویکرد سازهانگارانه و گذار از رویکرد رئالیستی، توضیح میدهد و با معرفی راهبردهای داخلی و خارجی در جهت فراهم نمودن زمینههای الگوی دیپلماسی چندجانبه، الگویی عملی را به تصویر میکشد.
بشیریه، حسین (1382). موانع توسعهی سیاسی در ایران. تهران: گام نو.
خوشچهره، محمد و عظیمی شوشتری، عباسعلی (1393). "منافع ملی در الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت از منظر حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران"، در دوفصلنامه پژوهشهای سیاست اسلامی. سال دوم، شماره ششم (پاییز و زمستان): 35- 59.
فاست، لوییس (1391). روابط بینالمللی خاورمیانه. ترجمه: احمد سلطانینژاد. تهران: دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه.
قربانپور دشتکی, علی. (1396). رهیافت "فرهنگ استراتژیک" ملی در الگوی دیپلماسیِ فرهنگی چندجانبه با تأکید بر امنیت فرهنگی. سیاست متعالیه, 5(19), 95-112.
MLA
علی قربانپور دشتکی. "رهیافت "فرهنگ استراتژیک" ملی در الگوی دیپلماسیِ فرهنگی چندجانبه با تأکید بر امنیت فرهنگی". سیاست متعالیه, 5, 19, 1396, 95-112.
HARVARD
قربانپور دشتکی, علی. (1396). 'رهیافت "فرهنگ استراتژیک" ملی در الگوی دیپلماسیِ فرهنگی چندجانبه با تأکید بر امنیت فرهنگی', سیاست متعالیه, 5(19), pp. 95-112.
VANCOUVER
قربانپور دشتکی, علی. رهیافت "فرهنگ استراتژیک" ملی در الگوی دیپلماسیِ فرهنگی چندجانبه با تأکید بر امنیت فرهنگی. سیاست متعالیه, 1396; 5(19): 95-112.